duminică, 16 mai 2010

Si..despre dragoste

    Vorbeam cu cineva zilele trecute..despre dragoste! Si am aflat ca iubirea omeneasca nu este si nu va fi niciodata perfecta! pt ca iubirea perfecta apartine doar Creatorului..noi oamenii trebuie sa ne multumim cu "aproape de perfect"! si nu pt ca Dumnezeu e un posesiv care vrea totul pt El, ci pt ca in lumea asta, cu trupurile ce le avem, nu putem mai mult de atat! Si marele sens este ca asa imperfecta, o dragoste e cea mai mare lectie ce trebuie invatata! Si apoi mi-a explicat de ce!

    Se intampla de multe ori in viata sa gresesti, te uiti inapoi si nu poti explica cum de ai gresit asa! se intampla sa vrei sa primesti ceva si aprinzi becuri pe drum incercand sa indici ceea ce vrei si semnele sa nu-ti fie citite! Se intampla sa simti ca nu esti inteles..dar ai grija! mai mult ca sigur si partenerul tau poate simti acelasi lucru si tu nici macar sa banuiesti! Se intampla sa vrei sa dai totul din tine, sa pregatesti cele mai frumoase surprize si sa te trezesti ca ce a iesit nu e nici pe departe din ce intentionai! si te simti traznit in mijlocul drumului si nu intelegi ce s-a intamplat! insa pt acestea exista un sens! Atunci cand celalalt iti greseste, atunci cand celalalt se impiedica si nu se mai poate ridica singur, atunci cand celalalt strica..fii milostiv si iarta si ajuta si repara si ridica-l! pt ca sigur si tu ai fost in situatia lui!

     O casnicie zicea el (o relatie zic eu ;p)are toate sentimentele posibile! in proportii diferite, in functie de om, dar le are pe toate: daruire, incredere, mila, grija, ura, trufie, orgoliu, gelozie, adevar, minciuna..sunt toate prezente! intr-o zi domina unele, in alta celalalte..Trebuie sa intelegi ca e normal sa existe toate, pt ca suntem oameni..Atunci cand ridici o casa, incepi cu munca mai grea: pui fundatie, ridici peretii, lasi locuri pt geamuri..e o munca murdara si obositoare si te mai lovesti, mai dai cu ciocanul peste deget..apoi cand e gata incepi sa o decorezi si cand e gata zici:"Doamne, ce frumoasa!". Dar acolo, in acea casa sunt toate: dureri, oboseala, greutati, murdarie, veselia de a gati casa..De afara totul e frumos dar tine minte cat ti-a luat pana ai ridicat-o!
    Si odata casa gata, munca nu se opreste aici! se mai sparge un geam, trebuie schimbat acoperisul, trebuie reparat zidul..l-ai stricat tu sau le-a stricat celalalt sau le-a stricat vremea..n-ai ce face, le repari! Si prima data te superi! "iar repar?!" si cauti vinovatul! si aici vine mila si intelegerea si iertarea..nu de alta, dar cu siguranta ai daramat si tu din greseala ceva la viata ta, sau ai uitat sa platesti lumina si atunci a scos celalalt banul sa plateasca! Si asta e o lectie de viata! pt ca nu poti sa privesti catre celalalt fara sa privesti spre tine mai intai! fii sincer! Nu poti sa ceri de la celalalt lucruri pe care tu nu le-ai dat! si aici apare mandria, pt ca cel mai greu ii e omului sa-si recunoasca greselile! si de multe ori ii sunt aratate omului greselile, dar el fie nu vede,fie nu le aude, fie nu vrea sa vada. Si mai sunt acei oameni care inteleg unde si de ce au gresit! si cei buni incearca sa nu le mai repete..si se trezesc ca acum a gresit celalalt..si acum e randul lui sa te ierte, sa repare, sa te ridice..E in natura omului sa pretuiasca mai mult lucrurile ce ies din mana lui, sa i se para mai frumoase..Si e "normal" pt ca el si-a folosit mintea si mainile sa faca acel lucru..Dar e o mare lectie sa privesti lucrul facut de celalalt si sa judeci acel lucru stiind cat ti-a luat tie sa faci ceva asemanator! De aceea trebuie sa ai ingaduinta si inainte sa ridici piatra la judecata, sa privesti in sufletul tau.
    Dragostea e armonie..in momentul in care ai inteles ca celalalt nu e perfect, asa cum nici tu nu esti..ramane doar armonia! se impiedica, il ridici..te impiedici, te ridica..iar clipele frumoase..pe acelea doar le traiesti!..Si intelege ca iubirea asta imperfecta are un scop!
    Dar ce se intampla atunci cand celalalt greseste fara sa-i pese? ce se intampla cand toata viata aduni cioburi si repari..si casa nu e terminata si soba nu e gata si dormi in frig sau nemancat si nemangaiat? pana unde se intinde mila si iertarea? Pai Dumnezeu te vrea milostiv dar nu te vrea prost! asa ca uita-te in urma, uita-te in viitor si daca nu ai ce repara..renunta! Sunt  tot felul de oameni pe lumea asta, unii mai colorati si mai pestriti decat altii..iti atrag ochii si nimic nu te mai opreste! vezi in ei lucruri pe care ei saracii, nici nu le au! si asa te trezesti ca stai langa unul..cam nepotrivit! uita-te unde ai gresit si si invata din greseli!
     De-a lungul vietii am cunoscut tot felul de oameni, unii cu vise atat de ascunse..le tineau doar pt ei, iar ceilalti erau doar pioni in indeplinirea visului! I-am cunoscut pe altii pt care singurul lucru care conta era propria dorinta si doar pe asta puneau pret! si am suferit de pe urma lor si m-am retras departe de toti si de toate! si nu aveam puterea nici sa mai visez!
    A aparut printul meu si a schimbat totul! m-a ridicat, mi-a aratat lumea, m-a invatat sa merg, a ras cu mine si m-a rasfatat ca pe un copil! si ce nu am primit in atati ani, mi-a dat el! simplu si usor! si prindeam aripi in fiecare zi! voiam sa-i arat si dragostea mea, voiam sa-i rasplatesc bunatatea si blandetea! si ne-am ridicat unul pe altul, pe rand, fara sa ne vedem ca pe niste poveri, pt ca intotdeauna fericirea traita a fost ca o luminita la capat de tunel! mergeam amandoi mai departe prin frig si ceata pt ca stiam ca ajunsi in luminis tot ce conta era doar fericirea!
    Pe multi i-am uimit si inca ii mai uimim cu povestea aceasta..si e tare bine sa mai auzi, din cand in cand, ca exemplul nostru e dat ca model si altora..si nu o zic din mandrie..e parca o rasplata pt toate momentele de ceata si frig prin care am trecut!

    Asa ca ursul meu, te iubiiiesc enorm!!!! asa cum nici nu visezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu